Квіти з солодощами стали вже класикою презентов. Времена змінюються і до звичних супутникам квітів - шоколадкам і тортів приєдналося чудо французької кулінарії - макаруни.
Що ж ховається за екзотичною назвою макарун? Макарун (фр. Мacaron / макаронів) - французьке кондитерський виріб з мигдальною борошна, яєчних білків, цукрової пудри, цукру, харчових барвників і начинки. Найчастіше макаруни робляться з французької та з італійської меренгою (збиті з цукровою пудрою білки). Макаруни представляють собою маленькі круглі тістечка або печива, діаметром 3 см (міні-макаруни), 4,5 см (класичні макаруни). Затяті любителі цієї солодощі можуть побавитися ще екстра великими макарунами, які скоріше схожі на торти. Начинка в макарунами підбереться на будь-який смак, це і класичний крем, і всілякі фруктові джеми і курди, а ще ганаш (крем з шоколаду, вершків і вершкового масла) і шоколадні пасти. Легка мигдальна структура печива макарун, проте, стійко тримає форму, не дає розтікається і не тане ще в руках, а розкриває смак тільки в роті.
Макаруни в тандемі з квітами свіже і оригінальне рішення. Колір макарун з легкістю доповнить флористичну композицію. Макаруни з квітами обов'язково порадують одержувача. Уявіть, елегантно прикрашена перев'язана стрічками коробочка, відкривши яку ви почуєте приємний шелест пакувального паперу. А в кінці томливої інтриги погляду стане чудова композиція - свіжі квіти з макарун та характерним мигдальним ароматом. Такий сучасний презент здатний здивувати своєю оригінальністю і смаковими якостями ніжного французького десерту. Такий подарунок обов'язково підніме настрій. Зауважу, що ця повітряна солодкість якнайкраще підкреслить витонченість смаку. Dolce Vita (італ. Солодке життя) для поціновувачів прекрасного в смаку і кольорі!